Богдан Наполов: "Без мене та виконавчого директора питання щодо участі в УПЛ вирішуватися не будуть"

Богдан Наполов: Без мене та виконавчого директора питання щодо участі в УПЛ вирішуватися не будуть

Віце-президент ГО ФК "Сталь" (Дніпродзержинськ) Богдан Наполов у студії 9-го каналу (Дніпропетровськ) розповів про погану фінансову ситуацію, конфлікт з Варданом Ісраеляном і можливу ліквідацію клубу.

У ЗМІ анонсувалася ваша зустріч з Володимиром Генінсоном і Варданом Ісраеляном. Чи відбулася вона?

Ні, цієї зустрічі не було. На даний момент у мене була телефонна розмова з представником ФФУ Сергієм Задіраном і гендиректором УПЛ Петром Івановим. У нас – громадська організація, і всі її члени дуже хочуть зустрітися з паном Ісраеляном, але він на контакт не йде.

А як взагалі Вардан Ісраелян став президентом клубу?

Попередній наш керівник Максим Завгородній ішов зі своєї посади, і він рекомендував Ісраеляна, при цьому говорилося, що клуб, який успішно зростає й виступає у своєму дебютному сезоні в Прем'єр-лізі, ніяк не буде збиватися зі свого курсу. Триватиме реконструкція стадіону в Дніпродзержинську, будування штучного поля для U-21 і U-19, тобто буде рости не тільки команда, але й інфраструктура клубу. Ісраелян же повинен був тільки, як представник власника, контролювати фінансові потоки. Але ось пройшли грудень, січень – рахунки футбольного клубу порожні, і є маса боргів. І на даний момент я говорю про неможливість існування клубу.

Але при цьому існує паралельна команда, яку очолює іноземний фахівець?

Є статут клубу, є закон, є офіційна бухгалтерія. На даний момент усі футболісти команди перебувають у відпустці. Я не знаю, кого там пан Ісраелян повіз на оздоровчу поїздку до Туреччини, це нікому не заборонено.

Реконструкція стадіону в Дніпродзержинську повинна була бути завершена до 1 червня. Що зараз?

Зараз точно можна сказати, що цього не станеться. Так, спонсори взяли участь фінансово тільки в самому проекті реконструкції. Усе інше поки робилося своїми зусиллями. І грошей у бюджеті клубу на це немає.

Чи правда, що в даний момент іде офіційний процес ліквідації клубу?

Так, це правда. Іде повний процес ліквідації клубу. Але поки на цьому етапі ще є свої нюанси. Якщо в спонсорів знайдуться кроки по відродженню клубу, то на цьому етапі ще можна даний процес зупинити й повернутися до того, що було кілька місяців тому.

Ви говорили, що збори ГО ФК "Сталь" оголосило про звільнення з поста президента клубу Вардана Ісраеляна. Він сам про це знає? Як ви йому про це повідомили?

Про це знає вся Україна. Рішення про це є на офіційному сайті ФК "Сталь". Якщо пан Ісраелян його хоч колись відвідує, то повинен знати про цю новину.

Що саме говорив Вам керівник УПЛ Петро Іванов?

Ми плідно поспілкувалися, і пан Іванов сказав, що розуміє і приймає той факт, що власником клубу є ГО ФК "Сталь". І без участі мене, як віце-президента клубу, і виконавчого директора Сергія Бурхана подальші питання щодо долі клубу та його участі в чемпіонаті України вирішуватися не будуть.

Для багатьох уболівальників нинішня ситуація просто говорить про те, що прийшли люди з колишнього донецького Металурга й забрали команду. При цьому все одно вона залишається "Сталлю". Хоча базуватися вона буде в Пущі-Водиці, а грати домашні матчі теж ще незрозуміло де, чи то в Києві, чи то в Дніпропетровську.

Саме так. "Сталь", в моєму розумінні, повинна бути пов'язана тільки з Дніпродзержинськом. Так, ми розуміли, що поки є тимчасові труднощі, іде реконструкція стадіону, то команда грає в сусідньому Дніпропетровську, але реконструкція встала, а яке відношення має до Дніпродзержинська Пуща-Водиця? Якщо вони там готуються, якщо вони збираються грати в Києві, то яке взагалі до цього відношення має Дніпродзержинськ? Ми хочемо розвивати футбол у нашому місті.

Є ще один цікавий момент. На підприємстві ДМКД, якому й підпорядковується команда, паралельно з профспілкою, яку протягом 20 років очолює Микола Колючий, який нещодавно подав у відставку з поста віце-президента клубу, виник ще один профспілковий комітет. Чи можна це пов'язати з ситуацією у футбольному клубі?

Теоретично, звичайно, тут можна провести паралелі, але прямих юридичних збігів тут немає. Справа в тому, що на підприємстві може бути і два, і три, і сім профспілкових комітетів. Але директор комбінату нас запевнив, що ніхто ніякого працівника насильно не збирається переводити з однієї профспілки в іншу. Це справа суто добровільна, і ніякого тиску бути не може.

Дивіться також