Ексклюзивне інтерв'ю Богдана Наполова Sport Arena

Ексклюзивне інтерв'ю Богдана Наполова Sport Arena

Віце-президент "Стали" Богдан Наполов дав ексклюзивне інтерв'ю Sport Arena , у якому детально розповів про нинішню ситуацію в клубі та можливе врегулювання конфлікту.

Богдан Григорович, ще з середини січня постійно чути новини типу "ФФУ бере активну участь у переговорах між конфліктними сторонами" і "ось-ось конфлікт в Сталі буде вичерпано". Але справа далі розмов не заходить?

Дійсно, ФФУ бере участь у переговорах. З федерації з нами спілкувалися перший віце-президент Олександр Бандурко, заступник директора Центру ліцензування ФФУ Сергій Задиран і голова атестаційної комісії Володимир Генінсон. Іноді нас звинувачують в тому, що ми не бажаємо йти на якийсь компроміс. Але ми хочемо почути й іншу сторону, і пояснювали, що для повноцінного діалогу проявляти активність мають два опонента. Зараз же друга сторона мовчить, чогось вичікує. Ну і ми мовчимо, продовжуючи процес ліквідації ФК "Сталь".

Виходить, що обидві сторони ведуть переговори не між собою, а лише з ФФУ?

Так. Скажімо так, з моменту обрання мене віце-президентом Сталі (5 січня 2016 року – прим. авт. ) я ні разу не бачив колишнього президента Вардана Ісраеляна. Від компанії, яка раніше спонсорувала клуб, я також не чув жодних конструктивних пропозицій. А за останні три місяці (листопад, грудень, січень і за лютий) на рахунки клубу не надійшло ні копійки. У результаті з'явилися штрафи за невиплату податків, і по ним нараховується пеня. Але поки все це в замороженому вигляді.

У чому суть конфлікту? На ресурсах однієї "Сталі" створюється інша? Тоді це схоже на своєрідне рейдерське захоплення зацікавленою стороною...

Я б не хотів говорити таких слів, але ви недалекі від істини.

Але всі офіційні документи ФК "Сталь" знаходяться у вас?

Дійсно, всі документи у нас. Повторюся, зараз йде процес ліквідації Сталі, а з листопада на рахунки команди не надійшло ні копійки. А нам необхідно заявлятися на турніри, виплачувати борги, платити за проживання, харчування, за збори, за поля... А грошей немає. І як в такому фінансовому становищі грати далі? Адже ми не можемо ходити пішки по всій Україні, а матчі проводити на якомусь газоні. Стадіон, де "Сталь" грала в першій і другій лігах, перебуває на реконструкції. На ньому демонтували трибуни, але на цьому все зупинилося. Так, раніше здійснювалися часткові виплати за проект, але вони – "крапля в морі". Фактично, зараз майже весь проект реконструкції залишається неоплаченим.

Футболісти повідомлені про ліквідацію клубу? З ними вже розірвані контракти?

Поки нічого не розірвано. Контракти гравців також заморожені.

Юридично тренером "Сталі" залишається Володимир Мазяр?

Ні з яким іншим тренером я не підписував контракт про прийом на роботу в "Сталь".

Якщо в першому турі весняної частини чемпіонату на поле проти "Олександрії" вийде якась "інша" "Сталь", що робити тоді?

Це питання краще задати Прем'єр-лізі.

Чи зацікавлений хтось виплатити борги "Сталі" і зайняти її місце в Прем'єр-лізі?

Що стосується нинішньої "Сталі", то на даний момент у нас немає спонсора. Якщо б був спонсор, то можна було б про щось говорити. А що стосується заміни в Прем'єр-лізі, то є спортивний принцип. Якась інша команда, наскільки мені відомо, заявитися на місце "Сталі" не може.

Чи є передумови до того, що ситуація в клубі якось вирішиться найближчим часом?

Передумови ніби як є. Ми дуже сподіваємося на те, що все вирішиться незабаром.

Дивіться також